Voćno bioaktivno jabukovo sirće

Voćno bioaktivno jabukovo sirće proizvodimo na tradicionalan način star preko 5000. godina. U sporom i pažljivo upravljanom procesu sitno samlevene jabuke prolaze kroz dvostruku fermentaciju i tako aktivne materije pretvaraju u mikrobiološku živu – bioaktivnu supstancu idealnu za jačanje imuniteta i zaceljivanje svih živih organizama, ljudi, životinja i biljaka.

Ceo plod jabuke je pretvoren u visoko koncentrisan probiotski medijum i kao alkalna hrana je najjači prirodni borac za zdravlje, bogat kalijumom, kalcijumom, fosforom, natrijumom…Vitaminima C, E, A, B1. b2, B6… moćnim antioksidansima, beta karotenom, polifenolima, bioflavonoidima, pektinom, esencijalnim  aminokiselinama, životno važnim enzimima koji svi zajedno čiste krv i krvne sudove, neutrališu sve infekcije, izbacuju iz organizma toksine i patogene mikroorganizme. Dijabetičarima pomaže tako što smanjuje glikemijsku reakciju na ugljene hidrate, smanjuje višak telesne težine, reguliše nivo šećera u krvi. VOĆNO BIOAKTIVNO JABUKOVO SIRĆE moćnim antioksidansima značajno smanjuje visok holesterol, dok visok sadržaj enzima pruža dobro varenje i iskoristivost hrane.

Alkalizirajući organizam pomaže kod gihta i artritisa , otklanja ukočenost zglobova, a zbog bogatog mineralnog sastava pomaže u očuvanju zdravlja kostiju i koristi se u borbi protiv osteoporoze, takođe efikasno čisti kožu od svih infekcija i upala.

Voćno bioaktivno jabukovo sirće
jabukovo sirće

Istorijat

Voćno bioaktivno jabukovo sirće proizvodili su kroz istoriju Vavilonci i Egipćani. Grčki ratnici i  rimski legionari koristili su ga kao eliksir za telo i melem za rane. Kolumbo je kod sebe uvek imao voćno bioaktivno jabukovo sirće na putovanjima, sprečavajući skorbut kod mornara. Hipokrat je lečio bolesne i prosvećivao ljude o moći bioaktivnog jabukovog sirćeta, a u srednjem veku je bilo poznato kao jedina efikasna zaštita od kuge.

Suštinski značaj ovog proizvoda je u BIOAKTIVNOSTI koja nastaje u sinergiji mikro i makro elemenata – prebiotika i aerobnih mikroorganizama – probiotika širokog spektra.

Drži se na sobnoj temperaturi i nakon otvaranja dobija na snazi i kvalitetu, a vremenom usled korišćenja dolazi do pojave belog sloja na površini i u samom sirćetu što predstavlja kolonije sirćetnih probiotika koje su poznate kao MAJKA sirćeta koja ima pojačano blagotvorno dejstvo. Efekat bioaktivnog sirćeta je najjači ako se ne razblažuje sa vodom, jer usled blage kiselosti i prijatnog ukusa fermentisane jabuke lak je za primenu i konzumaciju.

Temperature od preko 50 stepeni celzijusa kao i upotreba veštačkih hemijsko- farmaceutskih antibiotika ugrožavaju bioaktivnost i značajno smanjuju efekte sirćeta.

Pije se na prazan želudac po jedan gutljaj ili supena kašika, ujutru preventivno za jačanje imuniteta, a po potrebi više puta dnevno bar pola sata pre obroka. Ne postoje neželjene pojave niti kontraindikacije.

VOĆNO BIOAKTIVNO JABUKOVO SIRĆE

Voćno bioaktivno jabukovo sirće je najjači prirodni rastvarač koji aktivira alkaloide u lekovitim, kozmetičko aromatičnim i začinskim biljkama. U kulinarstvu je idealno za prelive, soseve, kao dodatak salatama, sirovim i kuvanim jelima.

Potrebno je promućkati pre upotrebe.

Rok trajanja je neograničen.

ZA ŽIVOTINJE – se koristi jer značajno povećava otpornost na infekcije i bolesti, pomaže porađanje i osnažuje plod, poboljšava varenje i iskoristivost hraniva. Uz redovno doziranje od 1% u vodi za piće pruža zdravlje i energiju i lako odgovara zahtevima intenzivne farmske proizvodnje.

ZA BILJKE – pruža najjaču prirodnu zaštitu od svih infekcija i na efikasan način način vrši asimilaciju hraniva za intenzivan rast i razvoj.  Primenjuje se 1% u vodi za prihranu.

Svest o tome da živi i bujan mikrosvet probiotika gradi naše zdravlje, imunitet i vitalnost je svest koja je otkrila VOĆNO BIOAKTIVNO JABUKOVO SIRĆE.

VOĆNO BIOAKTIVNO JABUKOVO SIRĆE – sa kojim najmoćniji probiotik –sirćetni mikroorganizam ACETOBIOTIK postaje vladar mikrosveta našeg organizma i zbog toga je on naš najjači BODY GUARD.

CENA ZA 1 LITAR – 400 RSD

 

Jabukovo sirće

 

jabukovo sirce